doorzichtig logo opacity2.png

VEEL GESTELDE VRAGEN

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

OMDAT WE ALLEMAAL HET RECHT HEBBEN OM TE WETEN HOE WE KUNNEN GROEIEN!

DE RITCH COMMUNITY FAQ.

Wat is 'De Ritch Community'?


De Ritch Community is een online platform voor mensen met een warm hart voor sociale doelen, duurzaamheid en inclusie. Het is 1 van de 3 pijlers van het bedrijf Ritch Europe en het fungeert als inkomstenbron voor non-profit (give back) acties. Bij Ritch gebruiken we deze inkomsten voor Give-Back acties die we volledig zelf hosten. Het voordeel hier is dat onze leden nauw betrokken worden bij deze acties en projecten. Daarbovenop... is de cirkel pas echt rond als je dankzij ons platform ook zelf kan groeien. Zowel mentaal, als via nieuwe contacten of met het verhogen van je sales. Want een echte community zorgt voor elkaar. En daar mag ook geld geen taboe zijn. Geld, verkoop en inkomsten zijn een vorm van zelfzorg en ook nodig als ondernemer om te overleven. Onze missie? Dat is win-win oplossingen. Jouw geld zal goed besteed worden en tegelijk groeit jouw onderneming! Op deze manier vormen we een warme community die zorg draagt voor elkaar en voor anderen.
Wat levert een lidmaatschap van de Ritch Community mij op?


Op welk vlak wil je groeien? Onze community fungeert als 'the spark' maar jij moet zelf het vuur aansteken. We kunnen de ROI van een lidmaatschap best omschrijven als GROEI. Je kan er groeien als ondernemer en als mens door onze online content maar je kan er ook als bedrijf groeien. En dit zowel door heel wat nieuwe contacten als financieel door het vinden van nieuwe klanten. In onze community maken we van financiële groei geen taboe maar het is geen doel op zich. Winst maken, verkopen, elkaar helpen aan nieuwe klanten,.. het is een vorm van zelfzorg maar in onze community komen we vooral samen omdat we een gelijkaardige visie hebben. We inspireren elkaar en worden geïnspireerd. En daar zit de échte groei! Daarnaast kan je aan je klanten aangeven dat jij je inkomsten goed investeert in een maatschappij waar we bouwen aan positieve verandering. Laat zien dat je Ritch Member bent, want jouw investering, daar gaan wij mee aan de slag! Jij bouwt mee aan heel wat non-profit acties! Verder vinden we het belangrijk dat je mensen leert kennen die een klankbord kunnen zijn, steun, een luisterend oor, een coach of een goeie ambassadeur. Kortkom: jij maakt van jouw lidmaatschap wat werkt voor jou!
Welk type bedrijven is aanwezig in jullie community?


Onze doelgroep zijn bedrijven die een warm hart hebben voor kwetsbare doelen, duurzaamheid en inclusie. Een deel hiervan zijn sociale ondernemingen maar een groot deel zijn ook bedrijven die in hun core missie geen specifiek hoger doel nastreven maar wel het warm hart hebben voor elkaar. Er zitten best heel wat pareltjes verborgen in bedrijven waar we soms dagelijks mee in contact komen.. Wij maken aldus binnen onze tribe geen onderscheid in het type bedrijf, de omzet noch de leeftijd van het bedrijf. We kijken niet naar religie, afkomst of andere. Wel naar te integriteit, het respect naar andere leden en je maatschappelijke missie. We behouden ons dus het recht om je de toegang tot het netwerk te weigeren wanneer we zien dat er vormen van rascime opduikt, respectloos gedrag, manipulatie of andere zaken. Treat others the way you want to be treated! #triberule
Hoe groot is het netwerk?


De grootte van het netwerk hangt af van waar je naar kijkt. We zijn officieel opgestart in augustus 2019 en groeien momenteel met 10-15 betaalde leden per maand om de kwaliteit te bewaken. Dit zal komende jaren groter worden omdat er verschillende aandeelhouders mee bouwen aan het netwerk en omdat leden ook nieuwe leden naar ons verwijzen,.. We zetten met deze bewuste keuze kwaliteit boven kwantiteit. Daarnaast heb je uiteraard ook nog het organische netwerk van alle aandeelhouders die ook mee het netwerk passief opvolgen. En het netwerk van alle leden. Want als lid van de Tribe ben je elkaars ambassadeur en kan je ook elkaar opportuniteiten doorgeven die je in jouw netwerk ziet. Dus de impact is best bijzonder groot als je het goed weet te gebruiken!
Kan iedereen lid worden van de Ritch Community?


Ja, iedereen kan zich aansluiten bij onze community.

Wij maken geen verschil tussen een groot of klein bedrijf. Een starter of een rots in het vak.
Ben je een sociale onderneming of doe je momenteel nog helemaal niet aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Bij ons is iedereen welkom.
Elke religie, elke afkomst, elk bedrijf of starter is welkom. Zolang we elkaar vrij laten in de keuzes die we voor onszelf bepalen en hier met respect kan over gesproken worden.
Welke sociale acties organiseert 'Ritch Europe'?


We kijken vooral wat er leeft binnen onze eigen Ritch Members. We hebben een warm hart voor zowel milieu, dieren, kinderen als volwassenen. Mensen in armoede of daklozen, mensen of kinderen met ziekte of beperking,.. het gaat allemaal recht naar ons hart. We kijken dus naar de verhalen die op ons pad komen en naar wat realistisch haalbaar is. Voorbeelden van onze voorgaande projecten kan je lezen in de Ritch Krant: www.growandgiveback.com/krant en op www.ritcheurope.com We proberen in deze projecten steeds zoveel mogelijk respect te hebben voor alle aspecten van MVO, dus zowel duurzaamheid als inclusie. The perfect picture op alle vlakken is niet altijd mogelijk. Maar we houden er rekening mee dat we sommige sectoren met onze komst ook positief kunnen inspireren. Verandering begint soms pas echt in sectoren waar er het meeste nood aan is.
Ik wil graag deelnemen aan een sociale actie, waar kan ik me inschrijven?


Wanneer we open plaatsen hebben worden jullie daarvan op de hoogte gebracht via het platform onder 'events'. Ritch Members hebben hierin de eerste kans en plaatsen zijn zeer beperkt in deze acties. Het is dus belangrijk om onze sociale media, ons platform en onze inkomende e-mails in de gaten te houden!
We sturen ook een maandelijkse mailing met actiepunten. Hou deze goed in de gaten want net daar zitten opportuniteiten in!
Kan ik zelf een suggestie voor een sociale actie ingeven?


Ja dat kan! Wij luisteren naar onze members en gaan ook samen met jullie bouwen aan sociale acties. Wil je een actie insturen? Dat kan via SPARKS@RitchEurope.com

Wij zijn alvast heel benieuwd naar jullie ideetjes!
Kan ik een lijst krijgen van de leden?


We zijn een online platform en verkopen hierdoor geen data. Toch is het mogelijk om te zien wie in het netwerk aanwezig is door regelmatig alles op te volgen, het magazine te lezen, de podcast te beluisteren,.. als je dit opvolgt zie je vaak leden en partners verschijnen en kan je zo zelf je lijst bijschaven. Ook via onze nieuwsbrief, de challenges en de awards kan je onze leden leren kennen. Misschien leren jullie elkaar wel kennen op een sociale actie?
Welke lidmaatschap formule past bij mij?


Als startend member hebben we 3 formules voor jou: Ritch Content, Ritch Connect, Ritch Official Member. Welke formule bij jou past hangt af van hetgeen je wil bereiken binnen onze werking. Official Member is voor ondernemers/managers die hun bedrijf willen doen groeien door zowel persoonlijke ontwikkeling en networking. Daarnaast zetten Official Members ook in op visibiliteit en community building. Ritch Connect is voor ondernemers/bedrijven die deel willen uitmaken van onze community en hiermee ook meebouwen aan een betere wereld. Hier werk je mee aan de challenges die we in de community plaatsen. Mooi om de community te leren kennen. Ritch Content is voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen en onze verhalen en avonturen volgen! Zelfs als particulier kan je hier bij ons terecht.. !
Ik heb een idee! Kan ik dit inzenden?


Heb je een idee om onze diensten te verbeteren? Zie je toffe samenwerkingsmogelijkheden of opportuniteiten? Mogelijke toffe extra diensten? Of leuke adresjes? Je kan het mss zo gek niet bedenken.. maar wij luisteren! Stuur je idee in naar SPARKS@RitchEurope.com
Bij wie kan ik terecht voor mijn vragen over de Ritch Community?


Je kan terecht bij ons team via www.growandgiveback.com/team
Daar kan je de lijst met alle up to date contact informatie vinden.
Waar kan ik terecht bij mijn klacht over de Ritch Community?


Wanneer je je niet goed voelt in onze tribe vernemen wij dit graag bij jou. Soms is een kort contact al voldoende om extra wegwijzers te hebben binnen onze werking. Klachten mag je sturen naar ons hele team: sparks@ritcheurope.com Daar kunnen we als team samen met jou kijken naar de gepaste oplossing! We zijn er voor jou!
Ik wil graag investeren in de Ritch Community, kan dit?


Wil je meer doen dan enkel lid zijn? Dan luisteren we graag naar jou. Investeren kan als je een concreet voorstel hebt voor ons. Je kan je voorstel dan indienen bij onze Founder: daisy@ritcheurope.com